KLART FOR JUBILEUMSINTERVJU MED HANS OLAV RAMSDAL

Det er klart for det foreløpig siste intervjuet i jubileumsserien til Risør Byhistorie og Søndeled og Risør Historielag. Det er med bankrevisoren og Venstrepolitikeren Hans Olav Ramsdal (1936-2020)

Hans Olav Ramsdal var født i Tvedestrand, men bodde og virket i Risør det meste av livet.  Hit kom han etter først å ha jobbet som bankrevisor i Oslo.

Ramsdal  ble tidlig en av de fremste venstrepolitikerne i kommunen og spilte en viktig rolle i risørpolitikken på 1970- og 80-tallet.

På 1970-tallet preget ordfører Mads Victor Norman og rådmann Øyvind Bosvik lokalpolitikken, og Ramsdal satte stor pris på dem begge.

Ramsdal forteller om ganske idylliske tider i risørpolitikken på begynnelsen av 70-tallet, men så kom valget i 1975 da Bygdelista gjorde et brakvalg og kom inn med 8 representanter i bystyret. -Det var en ulykkelig sitasjon, mener Ramsdal i intervjuet.

Han legger heller ikke skjul på at det kunne finnes små rivninger innen det lokale Venstrelaget i kommunen.

Ved siden av lokalpolitikken og verv i representantskapet i Aust-Agder kraftverk hadde Hans Olav Ramsdal sin faste arbeidsplass som bankrevisor i gamle DNC på Solsiden

Hans Olav Ramsdal var Risørpatriot på sin hals. - Byen står godt på egne bein i motsetning til barndomsbyen Tvedestrand, sier han kanskje litt overraskende i dette intervjuet med Risør Byhistorie og Søndeled og Risør Historielag. Dette, og de øvrige intervjuene, var en del av kildeinnsamlingen til Victor Normans verk om Risørs historie til byjubileet.

Klikk bildet for å se videoen.