Medlemstur Skåtøy 2024

Søndag 18. august går Historielagets medlemstur til vakre Skåtøy.  Øya med ca. 160 fastboende og tusenvis av feriegjester ligger mellom fastlandet og Jomfruland i nåværende Kragerø kommune.

Møt opp ved Circle K på Frydendal søndag 18.august kl 10, eller på Vinterkjær. Vi ankommer Kragerø 11.15, og tar taxibåt til Skåtøy. Vi blir med på en kulturhistorisk vandring fra Bråtane gård, via den gamle skolen, nå galleri og kafe, hvor vi spiser lunsj ved 12.30 tida.

Blide fra hjemmesiden til Skåtøy Kafe

Lunsjen bestilles på forhånd når vi vet hvor mange som blir med på turen. Vi har avtalt fiskesuppe med tilbehør  ( kr 265), men det er muligheter for annen lunsj. Maten betales av hver enkelt.

Bilde fra hjemmesiden til Skåtøy i farta.

Vi blir kjent med Skåtøy kirke, også kalt skjærgårdskatedralen, tar en titt på kaptein Dønviks redningsbøye og hører litt om hans ide. Ferden går videre til Plasshytta, hvor kvinnen som sies å være modell for Theodors Kittelsens «Pesta» skal ha bodd.  Turen fortsetter forbi isdammen, hvor det ble skipa ut is i tidligere tider, noe som ga levebrød til mange i området. Vi går videre opp på utsiktspunktet Darefjeldkollen. Turen avsluttes i Skåtøyroa hvor vi får informasjon aktiviteter der i tidligere tider. Taxibåt tilbake til Kragerø fra Skåtøyroa når turen er ferdig, trolig ved 16.30 tida.

Skåtøyroa, bilde fra Visit Kragerø

Kjentfolk på turen er Lars- Martin Bråtane og Nina Haugland.

Se gjerne www.skatoyifarta.no     skatoykafe.no

Turen er ca 3,5 km lang og tar vanligvis 2,5 til 3 timer. Vi legger inn en times lunsjpause. Deltagerne må kunne ta seg fram i kupert terreng på opparbeida sti/vei.  Husk godt fottøy og vannflaske, eventuelt ekstra niste.

Påmelding etter «først til mølla «til Thorvald. A. Garthe, mobil 416 85 524 innen mandag 12.august.

Styret