Acanthus post 1

Hovedmålet til Acanthus var å skape unike interiørgjenstander med særpreget design for blant annet Hødnebø-butikkene i Norge. Produktenes levende penselstrøk, intense fargespill, samt designernes kontinuerlige fokus på kunstnerisk uttrykk gjorde Acanthus til en ledende bedrift innen norsk kunstindustri.

Blomsterpotter

Hos Acanthus fant du kunstnere som utviklet et levende keramisk opplevelsessenter for både barn og voksne. Her kunne du dekorere og lage egne produkter, oppleve håndverket, kjøpe flotte keramiske gaver, besøke kunstkafeén og se en egen keramisk skulpturpark på sommeren. De aller minste kunne mate dverg-geitene som om sommeren bodde i egne keramikkhus lagd av barnehender.

Fra starten i 1991 var hovedmålet til Acanthus vært å skape unike interiørgjenstander med særpreget design for blant annet Hødnebø-butikkene i Norge. Produktenes levende penselstrøk, intense fargespill, samt designernes kontinuerlige fokus på kunstnerisk uttrykk, gjorde Acanthus til en ledende bedrift innen norsk kunstindustri. Acanthus har to ganger mottatt "Merket for God Design" av Norsk Designråd.

Stedshistorie:

Bjørn Stiansen bygde fabrikkbygningen på 70-tallet der han etablerte et sveiseverksted. Få år etter ble bygningen solgt til IMS som produserte store branndører til offshoreindustrien. Da IMS flyttet til Akland i 1994, kjøpte Acanthus fabrikkbygningen og uteområdet. I en periode var Acanthus Norges største keramikkverksted med et utegalleri for keramisk skulptur. All keramisk produksjon og dekorering skjedde på Acanthus.

Acanthus kildevann

Bak fabrikkbygningen lå det en egen vannkilde. Fra tidligere tider hentet bønder vann herfra til dyrene sine og til seg selv. I dag brukes ikke kilden, men kanskje kan det om noen år selges kildevann? Tiden får vise ….

Etterord

Acanthus virksomhet i fabrikken på Røed er opphørt og eiendommen driftes videre av nye eiere og med nye konsept!