Acanthus post 1

Hovedmålet til Acanthus har vært å skape unike interiørgjenstander med særpreget design for blant annet Hødnebø-butikkene i Norge. Produktenes levende penselstrøk, intense fargespill, samt designernes kontinuerlige fokus på kunstnerisk uttrykk, har gjort Acanthus til en ledende bedrift innen norsk kunstindustri.

Blomsterpotter

På Acanthus finner du kunstnere som har utviklet et levende keramisk opplevelsessenter for både barn og voksne. Her kan du dekorere og lage egne produkter, oppleve håndverket, kjøpe flotte keramiske gaver, besøke kunstkafeén og se en egen keramisk skulpturpark på sommeren. De aller minste kan mate dverg-geitene som til sommeren vil bo i eget keramikkhus lagd av barnehender.

Helt siden starten i 1991 har hovedmålet til Acanthus vært å skape unike interiørgjenstander med særpreget design for blant annet Hødnebø-butikkene i Norge. Produktenes levende penselstrøk, intense fargespill, samt designernes kontinuerlige fokus på kunstnerisk uttrykk, har gjort Acanthus til en ledende bedrift innen norsk kunstindustri. Acanthus har to ganger mottatt "Merket for God Design" av Norsk Designråd.

Stedshistorie:

Bjørn Stiansen bygde fabrikkbygningen på 70-tallet der han etablerte et sveiseverksted. Få år etter ble bygningen solgt til IMS som produserte store branndører til offshoreindustrien. Da IMS flyttet til Akland i 1994, kjøpte Acanthus fabrikkbygningen og uteområdet. I dag er Acanthus Norges største keramikkverksted med et utegalleri for keramisk skulptur. All keramisk produksjon og dekorering skjer på Acanthus.

Acanthus kildevann

Bak fabrikkbygningen er det en egen vannkilde. Fra tidligere tider hentet bønder vann herfra til dyrene sine og til seg selv. I dag brukes den ikke, men kanskje om noen år kan Acanthus selge sitt eget kildevann? Tiden får vise ….

Ellen