Sørfjorden kulturløype

 

 

 

 

Kulturløypa på Moen

Kulturløypa på Moen ble etablert i 2009 og ivaretas etter åpningen og ferdigstillingen av løypa av de lokale aktørene ved kontaktperson Tharald Moen.

 

Sørfjorden Kulturløype

Løypa ble etablert i et samarbeid mellom Havrefjell Turlag, Østre Riisøer Kystlag, Risør kommune, DIS Aust-Agder og Søndeled og Risør Historielag.

Den ca 2 km lange kulturløype ble åpnet med stor festivitas av Fylkesmann Øystein Djupedal den 7/6-2009.

Beliggenhet:

Sørfjorden kulturløype dekker området mellom Hammerråker båtbyggeri på Moen, og går via de øvrige båtbyggeriene til det tidligere Acanthus bygget på Røed innerst i Sørfjorden i Risør kommune.

Sørfjorden kulturløype passer for alle aldre og egner seg også godt for de med rullestol.

Det er satt opp skilt og informasjonstavler underveis ta hensyn til beboere og lokale eiere om du beveger deg utenfor den merkede stien.

Adkomst:

Med bil: følg E18 til Vinterkjærkrysset og deretter Fv416 ned til Moen hvor det er skiltet til båtbyggeriene. Midtveis nede i bakken hold til høyre og følg vegen ned til Hammeråker båtbuggeri som ligger i bunn av bakken.

Kommer du sjøvegen er det lett å finne Moen enten du kommer inn Nordfjorden eller Sørfjorden - se kart og det er greit å finne plass til fortøyning av båt - snakk med de fastboende/båtbyggeriene så ordner det seg for kortvarige fortøyninger.

Overnatting/bading:

Snakk med innehaver av Moen Camping om du ønsker overnatting så ordner det seg om det er ledig kapasitet.

Omvisning: Ta kontakt med innehaverne av båtbyggeriene om du ønsker en guidet omvisning.

Antatt tidsforbruk: 1-2 timer
Framkommelighet: Passer for alle som kan ferdes til fots eller med vogn
Lengde i km: 2 km
Fylke: Aust-Agder
Kommune: Risør