Bli med på tur til Romania 2018

Søndeled og Risør Historielag har gleden av å kunne invitere til ny tur til Romania 6-11/sept. 2018

Frist påmelding er 1 april 2018!

Vennligst benytt vårt elektroniske skjema for påmelding - se arkfane ovenfor eller ta kontakt med Dagfinn Pedersen eller Jan Einar Henriksen om det er noe uklart.

 

Info om historielagets tur til Romania 2018

Kari Borgen og Dagfinn Pedersen forbereder ny tur til Romania 6-11- sept 2018Nedenfor finner dere nyttig informasjon om turen - blir oppdatert fortløpende og alle som melder seg på får også tilsendt info via epost.

Klikk på arkfanen "påmelding til Praha 2015" i menyen til venstre for påmelding til turen - obs frist 19.12.2015 og det er satt et tak på 45 deltakere slik at alle skal få best mulig oppfølgning under turen.

Søndeled og Risør Historielag tur til Praha 29. april - 6. mai, 2015

Bli med til spennende Romania. Vi starter med kulturelle høydepunkter og vakkert land- skap i Transilvania, via de brosteinslagte gatene i Brasov og avslutter med den pulseren- de hovedstaden Bucuresti. Vi får oppleve noen av de vakreste middelalderbyene i Øst- Europa, og eventyrslottet Peles.


Torsdag: Hjem – Brasov
Bussen starter fra Risør om morgenen og tar på deltagere langs E- 18 til Sandefjord Lufthavn Torp. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Bucuresti, avgang kl.08,45. Etter 3 timer lander vi i Romanias hovedstad og møter vår lokalguide som blir med oss de 2 neste dagen. Vi starter dagen med å kjøre inn i landet mot Transilvania. Vi stopper for felles lunsj, før vi fortsetter opp til den koselige byen Brasov hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Brasov
Vi har frokost og middag inkludert denne dagen. Vi starter dagen med et besøk i Bran – en liten landsby hvor vi besøker det kjente Draculas slott. Slottet ble bygget på slutten av det 14.-århundret – og var tollstasjon mellom Transilvania og Wallachia i mange århundre. Legenden sier at Dracula bodde her. Etter besøket her kjører vi tilbake til Brasov. Byen er en av de vakreste i hele Transilvania, og har en historie som går helt tilbake til 1.200-tallet. Byen har en flott middelalderatmosfære. Her skal vi være med på en spaser- tur hvor vi får oppleve den sorte kirken og det gamle rådhuset.

Lørdag: Brasov-Bucuresti:
Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med sørover til Bucuresti i løpet av dagen. Vi stopper ved vakre Peles-slottet. Dette mesters- tykket av tysk renessanse arkitektur ble bygget på slutten av det 18.-århundre og var som- merresidens for kongefamilien frem til etter krigen. Vi har inkludert inngang her, og får tid til å se oss rundt på egenhånd også. Vi ankommer Bucuresti utpå ettermiddagen, hvor vi skal bo i 3 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag og mandag: Bucuresti Frokost og middag inkludert begge dager. før vi blir møtt av lokalguide og buss om formiddagen. Vi får se de mest kjente severdighetene byen har å tilby, blant annet Universitetsplassen, nasjonalteateret, triumfbuen, den flotte Kisellef bou- levard med sine vakre bygninger. Vi går også inn i parlamentspalasset (tidligere presidentpa- lasset til Ceausescu). Ettermiddagen fri. Den andre dagen har vi fri hele dagen i Bucuresti, men de som ønsker kan bli med Kari og Dagfinn på oppdagelsesferd i byen.

Tirsdag: Bucuresti – hjem
Vi får med oss frokostpakker når vi har en tidlig avreise fra hotel- let med buss som tar oss med til flyplassen i Bucurest. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Torp, avgang kl.06,00. Etter 3 timer ankommer vi Sandefjord Lufthavn Torp, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til Risør.


NB! Det er kun inkludert 1 håndbagasje innenfor målene 55x40x23cm som kan veie inntil 10kg per person. Innsjekket koffert koster ekstra—se tillegg.

Pris
Kr. 7 390,- per person
Tillegg for:
- Enkeltrom kr. 1 370,- - Koffert til å sjekke inn kr. 1.250,- (per enhet på nye 23kg)
Prisen inkluderer:
- All buss- og flytransport - 5 overnattinger i delt dobbeltrom - 5 frokoster, 1 lunsj og 5 middager - Alle utflukter som beskrevet

Med vennlig hilsen

Dagfinn M. Pedersen (tlf 37150096, mobil 97000055)

Kari Borgen (tlf 37154528, mobil 90710200)