Bli med på tur til Praha 2015

Søndeled og Risør Historielag har gleden av å kunne invitere til ny tur til Praha 29 april til 6 mai 2015.

Frist påmelding er 19 desember 2015!

Vennligst benytt vårt elektroniske skjema for påmelding - se arkfane ovenfor eller ta kontakt med Dagfinn Pedersen eller Jan Einar Henriksen om det er noe uklart.

 

Info om historielagets tur til Praha 2015

Kari Borgen og Dagfinn Pedersen forbereder ny tur til Praha våren 2015 . Nedenfor finner dere nyttig informasjon om turen - blir oppdatert fortløpende og alle som melder seg på får også tilsendt info via epost.

Klikk på arkfanen "påmelding til Praha 2015" i menyen til venstre for påmelding til turen - obs frist 19.12.2015 og det er satt et tak på 45 deltakere slik at alle skal få best mulig oppfølgning under turen.

Søndeled og Risør Historielag tur til Praha 29. april - 6. mai, 2015

Turbeskrivelse og betingelser Turen er en oppfølger til historielagets Prahaturer i 2010 og 2013. Vi tar derfor hensyn til at der vil være noen deltakere som allerede er mer eller mindre kjent i Praha, mens andre er her for første gang. Det gjør programmet noe løsere så vi kan tilpasse oss begge gruppene.

Tilbakemeldingene i 2013 var at deltagerne godt kunne tenke seg en dag eller to mer i Praha så denne gangen reiser vi ned onsdag 29. april og returnerer onsdagen etter.

Avreise Risør 29. april:

Foreløpig plan er avreise fra Risør med buss ca 04:30 onsdag morgen, fly fra Gardermoen kl.10:00, ankomst Praha kl. 12:00. Innsjekking på Hotel Julius midt på Wenceslas plass ca. kl. 13:00. To guidede turer onsdag ettermiddag og torsdag formiddag, med norsktalende guide, gjør oss kjent med noen av byens viktigste severdigheter og området rundt hotellet. Det gir oss en viss oversikt over byen og hva ligger hvor.

Felles aktiviteter

Disse gjelder alle og er inkludert i prisen: - En norsktalende guide tar oss med på en bli-kjent-tur i nærområdet etter lunsj første dagen (onsdag). Hotellet ligger midt i smørøyet så vi får med oss mye av det viktigste i sentrum av gamlebyen. Turen avsluttes med en middag. - Dagen etter (torsdag) tar guiden oss med på en busstur til idylliske Vysherad, et gammelt borgområde og forsvarsverk fra de tidligste bosetningene. Etter Vysherad kjører vi til området med Prahaborgen, et av Prahas aller viktigste severdigheter, før vi blir kjørt tilbake til hotellet. - Søndag reiser vi med buss og guide til Tsjekkias ”Kongsberg”, den gamle gruvebyen Kutna Hora, ikke så langt fra Praha. På grunn av sølvgruvene var dette en av Tsjekkias rikeste byer i det 13. og 14. århundre, det var til og med kongesete i en periode. Kutna Hora er også på UNESCOs verdensarvliste. - På turen til Kutna Hora stopper vi og spiser lunsj og vi er også innom den meget berømte beinkirken, Kostnice Sedlec, utsmykket med beinrester fra 40.000 personer. - Siste kvelden (tirsdag) skal vi på et elvecruise med middag på Moldau, eller Vlatva på tsjekkisk, og få med oss Praha fra ”sjøsiden”, før vi sjekker ut onsdag morgen med kurs for flyplassen.

Fritid eller alternative aktiviteter:

Ellers er resten av tiden basert på flere alternativer som vi kan gjøre sammen eller i mindre grupper, litt avhengig av hvem som har vært i Praha før og hva man ønsker. Vi har aktiviteter eller severdigheter på programmet hver dag, men for de som har vært i Praha før er det mange forslag til andre opplevelser man kan gjøre på egen hånd. En hyggedag på byen for noen; shopping og kafébesøk, kanskje en tur på Petrin-høyden, se Gullgaten eller vandre i de Wallensbergske haver, med en pubrunde på noen av byens meget gamle puber som avslutning? Vi gjør en innsats for å få med enda flere av Prahas viktigste severdigheter denne gangen. Utvalget er stort og det er opp til hver enkelt hva de vil være med på. Det er lettere å sy sammen et program for disse aktivitetene når påmeldingene er inne og vi ser hvor mange som ikke har vært i Praha før. For de som har vært med før vil der være nye severdigheter eller aktiviteter hver dag.

NB. Verdensmesterskapet i ishockey, Tsjekkias nasjonalsport, går av stabelen i Praha fra 1. mai og 3 uker fremover. Vi har vært heldige som har fått hotell i det hele tatt, og til en overkommelig pris, midt i sentrum i denne perioden. En ishockeykamp i Tsjekkia skal være en helt spesiell opplevelse, så dette er en unik mulighet til å forsøke å få en billett til en av kampene. 

Avreise Praha 6. mai:

Etter frokost er det buss til flyplassen, avreise Praha 12:30 og ankomst Gardermoen ca. kl. 14:30. Buss til Risør.

Betingelser:

Pris: 8.400,-, med tillegg 3.115,- for enkeltrom, for:
*All busstransport
*Fly tur/retur Praha
*7 hotellovernattinger i dobbeltrom
*6 frokoster og 3 middager
*Lokalguide i Praha onsdag og torsdag og guidet tur til Kutna Hora søndag *Båtcruise på Moldau med middag søndag kveld

Annet:

  • maks antall er 45 personer, prisen er regnet ut fra 40 personer

  • frist for påmelding er 19. desember, navnelisten sendes inn den 20. desember.

  • betaling til Søndeled og Risør Historielag, kr. 1.500,- per person skal overføres ved innsendelse av navnelisten

  • flere detaljer kommer

Påmelding:

Påmelding innen 19. desember - og helst via vårt elektroniske skjema som dere finner til venstre i menybildet på denne siden. Alternativt kan dere kontakte Jan Einar Henriksen, Dagfinn Pedersen eller via historielagets hjemmeside, med informasjon om navn (NB, nøyaktig som i passet), adresse, mobilnummer, e-postadresse og om du har vært i Praha før osv.

Overnatting på Hotel Julis:

Hotellet Julis ligger meget sentralt i Praha, ved den Vaclavske plass. Grei gangavstand til det meste, som Nasjonalmuseet, Nasjonalteateret, Statsoperaen, Karlsbroen, Frukt- og suvenirmarkedet, Gamlebyen, og mye mye mer. Kort vei (1 minutt) til Metro og trikker som bringer deg over hele byen for en billig penge. På den Vaclavske plassen er der stort utvalg i kafeer, restauranter, teatre, barer, eksklusive butikker og severdigheter.

Med vennlig hilsen

Dagfinn M. Pedersen (tlf 37150096, mobil 97000055)

Kari Borgen (tlf 37154528, mobil 90710200)  

Jan Einar Henriksen (tlf 37150795, mobil 97433121)