Arkivsidene

Under Arkiv/stedsnavn finner du tidligere publiserte artikler som omhandler historielagets mange turer.

Kommentar

 

Arkiv - Stedsnavn

Søndeled og Risør Historielag ønsker å ta vare på gamle artikler som omhandler stedsnavn presentert på vår hjemmeside slik at de er tilgjengelige også etterat de er fjernet fra forsiden.

Takk til alle som deltok på historielagets lokale stedsnavn Quiz

Søndeled og Risør Historielag takker alle som deltok i vår stedsnavn quiz i samarbeid med Aust Agder Blad. Vi retter en spesiell takk til Kjell Arthur Paulsen som laget quiz spørsmålene og organiserte alt arbeidet med gaver osv. Nå er det bare å vente på den store stedsnavnboka som vil komme ut i løpet av ett års tid. Fikk du ikke med deg spørsmålene og svare kan du

Stedsnavnboka ferdig høsten 2015

Mye tyder på at Søndeled og Risør Historielags store stedsnavnbok kan presenteres og legges ut for salg i løpet av høsten 2015.

Imponerende arbeid

Prosjektet startet midt på 1990 tallet og etter det har medlemmene i stedsnavnkomiteen jevnt og trutt jobbet med innsamling, digitalisering og kvalitetssikring av mer enn 10.000 stedsnavn.

Nå er stedsnavnkomiteen i siste indre og vi gleder oss til målgang en gang utpå høsten 2015.

Etterlyser bilder

Har du bilder som illustrerer stedsnavn i Søndeled og Risør, ber vi deg sende dem til historielaget. Send dem pr epost til prosjekt(at)srhl.no eller historielag(at)online.no og helst i høy oppløsning slik at bildene gjengis finest mulig ved trykkingen av Stedsnavnboka. Fortell oss gjerne hvor og når bildet er tatt og hvem som er fotograf.

Har du papirbilde kan du også levere det hos Risør Guldsmedforretning i konvolutt merket med ditt navn, adresse og telefon så kan vi skanne bildene for deg. Vil du ha en digital kopi etter skanning er det fint om du også oppgir din epostadresse.

 

Stedsnavn Quiz 2010

For å promotere historielagets Stedsnavnbok utarbeidet Kjell Arthur Paulsen i samarbeid med stedsnavnkomiteen og Aust Agder Blad en stedsnavnquiz som fikk bra deltakelse og mange svar både fra inn- og utland.