Pinsevandring 2013

 

For 34 år på rad arrangerte Søndeled og Risør Historielag sin tradisjonelle 2- pinsedagsvandring en av Sørlandets aller største lokalhistoriske vandringer.

 

Pinsevandring nr 34 - 2013 Frydendal til Urheia

Selv om regnet lavet ned i bøtter og spann stilte det utrolig nok opp hele 250 deltakere til Søndeld og Risør Historielags 34. annen pinsedagsvandring.

Årets tur startet på Frydendal hvor det ble informert om bygrense mot Risør - innfartsvegen som kom ned ved Brannvakta og fortsatte mot byen opp Kleiva og videre ned mot Tjenna. I tillegg ble det fortalt om Sundsstøttene og vegen ned til Sundet samt gården Sundet mm.

Første stopp var nede ved Tjenna hvor det ble fortalt om livet rundt tjenna med hus og innboere til stor fornøyelse for de frammøtte.

Deretter gikk turen opp de gamle Krantrappene hvor det ble gitt god info på Kranhøyda, og det var mange so ga uttrykk for at her hadde de aldri gått tidligere!

Ved Barbulivannverket ble det fortalt om vannverkene i Risør (se også egen artikkel i 2012 årboka) før turen gikk ut til den gamle radarstasjonen i Urheia. her var det hovedrast med servering av søsterkake og det ble informert om området - om forsvarsverkene og om skjærgården utenfor Risør.

Turen fortsatte deretter via Urbakken og inn gjennom Urheia ned Barbulibakken og til Kunstparken hvor det ble informert om livet rudt denne delen av byen før turen gikk opp Kranbakken og Korstvedtveien og til Gupen hvor Per Jacobsen fortalte om Arbeideren - en av byens kjente hoppbakker før turen gikk tilbake til kommunehuset hvor bilene stod parkert.

Fullstendig referat fra turen finenr dere i Årbok 2013 som utgids i november - her vil det også vises filmklipp fra turen på en DVD som følger med årboka.