Arkivsidene

Under Arkiv/medlemsturer finner du tidligere publiserte artikler som omhandler historielagets mange turer.

 

Arkiv - medlemsturer

Søndeled og Risør Historielag ønsker å ta vare på gamle artikler om våre medlemsturer presentert på vår hjemmeside slik at de er tilgjengelige også etterat de er fjernet fra forsiden.

Bli med på årets medlemstur til Evje Mineralpark

Søndag 28. august 2016 kl 0930 inviteres Søndeled og Risør historielags medlemmer til å bli med på vår tradisjonsrike medlemstur til Mineralparken på Evje. Turen er gratis da Søndeled og Risør historielag dekker alt av transport, guiding og inngangsbilletter, men den enkelte selv betaler middag (kr. 250,- som betales til Amborg på bussen, så husk å ha med passende med kontanter)

Det blir også tid til stopp underveis så fint om ere tar med kafe og noe niste å bite i. Bindende påmelding skjer til Alf Jeppesen 901 64 417, Anders Eikeland 900 96 181 eller Amborg Henriksen 90616 913 snarest mulig.

Nok en vellykket medlemstur

En full buss og enkelte privatbiler måtte til for å frakte medlemmene som deltok på årets gratis medlemstur til det nye AAMA bygget kuben i Arendal. Vi fikk en fin omvisning og deretter mat hos Wenche på Hisøya. Takk til Amborg, Alf og Anders for en fin tur og takk også til alle medlemmene som deltok - Ove filmet og det kommer en snutt med info i årets DVD, som vedlegges Årbok 2015.

Gratis medlemstur søndag 30. august 2015

Søndeled og Risør Historielag inviterer medlemmene gratis medlemstur med omvisning på KUBEN, det nye Aust Agder Kulturhistoriske Senter i Arendal søndag 30. august 2015 kl 1000. Buss fra Statoil på Frydendal. Ta med kaffe/noe å bite i før omvisningen. Middag med dessert og kaffe tar vi "Hjemme Hos Wenche" på Hisøya.

Påmelding innen 22. august til:
Alf Jeppesen tlf. 90164417, Anders Eikeland tlf 90096181, Amborg Henriksen tlf. 9061691

Tur til Praha 29/4 til 6/5- 2015 er bestilt!

Søndeled og Risør Historielag har gleden av å invitere til ny Praha tur med utreise 29 april og hjemreise 6 mai 2015. Kari Borgen og Dagfinn Pedersen blir reiseguider og har svært god kjennskap til om Praha og omliggende steder vi kan besøke. Dag Aasbø ordner selve turen, og vi skal bo på hotel Julis, et meget sentralt beliggende hotell midt i gamlebyen.

OBS Dagfinn melder at turen er bestilt og de påmeldte må huske å innbetale depositum! For mer info ta kontakt med Dagfinn, som vil holde dere oppdatert via reisebrev utsendt via Epost/post.

Vellykket medlemstur søndag 25/8-2013

Både buss og privatbiler måtte til for å frakte alle årets turdeltakere fra Risør til Arendal og arrangørene Amborg og Alf var strålende fornøyd.

Turen gikk til Flødevigen forskningsstasjon hvor det ble gitt informasjon om driften før vi reisye videre til Bomseholmen hvor det ble omvisning, film og informasjon om driften i vassdraget og om fløtningen på Bomseholmen. Middag ble det på Madame Reisesen i Arendal sentrum før alle mette og fornøyde dro hjem igjen.

Stor takk til Amborg Henriksen, Alf Jeppesen og Anders Eikeland som stod for opplegget - vi gleder oss allerede til neste års tur

Vellykket medlemstur til Sannidal og Kragerø

I overkant av 60 medlemmer deltok på årets medlemstur til Sannidal og Kragerø og fikk med seg mye god historie på en godt organisert medlemstur.

Takk til Anders, Alf og Amborg for fin regi. Vi gleder oss allerede til neste års medlemstur (alltid siste søndag i august, så hold av dagen allerede nå

Gratis medlemstur til Sannidal og Kragerø

Siste søndag i august (26.8.2012) er det igjen medlemstur til en av våre nabokommuner. Amborg, Alf og Anders er godt i gang med planleggingen og det er bare å sette av dagen og melde seg på.

Turen går i år til Sannidal og Kragerø, og som tidligere er turen gratis - og forbeholdt medlemmene. Er du ikke medlem? Da er det bare å benytte skjema på denne siden - klikk "bli medlem" - fyll ut skjema og klikk på send.

Så langt har 57 stykker meldt seg på - så nøl ikke!

 

42 påmeldte til historielagets Praha tur

I samarbeid med Dag Aasbø, Gjerstad har Dagfinn og Kari laget opplegg for historielagets tur til PRAHA 1. - 5. mai 2013 Turen er lagt opp til passe både de som har besøkt Praha tidligere og for de som besøker denne praktfulle byen for første gang. Vi bor på Amarilis Hotel og turen inneholder også et besøk i den legendariske kurbyen Carlsbad (Karlovy Vary).

 

Medlemstur til Askerøya søndag 28. august 2011

Årets medlemstur er lagt til Askerøya søndag 28.08.2011 kl 0930. Arne Kristian Solstad kjører oss med buss fra Statoilstasjonen kl 0930. Fra Lyngørporten har vi bestilt båter som tar oss over fjorden til Askerøya.

Boel Marcussen Gramstad guider oss rundt på Askerøya og forteller om likt og ulikt av histrisk interesse. Boel har mye å fortelle og hun har også nylig utgitt boken "kvinnene på Askerøya". Det er gode stier å gå på, bl.a. gamle sjøenkers stier, og vi tar en lunsjrast ved den gamle skolen, husk å ta med egen niste og drikke. Rundturen tar rundt 3 timer.

Etter omvisningen på Askerøya tar vi båt tilbake til fastlandet hvor vi har bestilt middag på Lyngørporten hotell (kl 1600) før bussen tar oss tilbake til Risør.

Historielaget spanderer busturen frem og tilbake pluss guiding, mens den enkelte selv betaler for båttransporten og middagen, som gjøres opp på stedet av den enkelte.

Bindende påmelding til Amborg Henriksen innen 14. august. Pga båttransport er det plass til maks 60 personer og prinsippet først til mølla gjelder, så vær snar med påmelding.

Gratis medlemstur 2011

Årets medlemstur er lagt til Askerøya søndag 28.08.2011 kl 0930. Arne Kristian Solstad kjører oss med buss fra Statoilstasjonen kl 0930.

Historielagets tur til Praha 2010

24 av historielagets medlemmer deltok på historielagets første utenlandstur. Turledere var Dagfinn Pedersen og Kari Borgen og ble meget vellykket med ulike omvisninger, besøk på Black Light Theater mm. Historielaget vil evaluere turen i ettertid og styret vil vurdere flere lignende turer.

Historielagets tur til Praha

24 av historielagets medlemmer deltok på historielagets første utenlandstur. Turledere var Dagfinn Pedersen og Kari Borgen og ble meget vellykket med ulike omvisninger, besøk på Black Light Theater mm. Historielaget vil evaluere turen i ettertid og styret vil vurdere flere lignende turer.

Gratis medlemstur 2010

Søndagen 29.8.2010 deltok 57 medlemmer på vår årlige medlemstur, som i år gikk til AAKS (museet i Arendal) hvor vi fikk en fin omvisning av Kjell Olav Masdalen, før turen gikk til Bjellandstrand gård på tromøy

 

Gratis medlemstur 2010

Søndagen 29.8.2010 deltok 57 medlemmer på vår årlige medlemstur, som i år gikk til AAKS (museet i Arendal) hvor vi fikk en fin omvisning av Kjell Olav Masdalen, før turen gikk til Bjellandstrand gård på tromøy